ONT-MOET ANDER ONDERWIJS Op 3 november in Soest

Onderwijs moet anders!

We organiseren dit jaar opnieuw de ‘ONT-MOET ANDER ONDERWIJS’ dag voor iedereen die ook ziet dat het anders moet in het onderwijs. We komen met een aantal schoolinitiatieven en belangstellenden bij elkaar.

Thema 2019: PIONIERS aan het woord!

Het samenwerkingsverband ‘Vrij Onderwijs’ vindt het belangrijk dat de ontwikkeling van het kind het startpunt is binnen het onderwijs en dat de leerkracht vanuit zijn professionaliteit dit onderwijs vorm kan geven.

De opvoeding in het onderwijs dient vrij te zijn, voor de kinderen, de ouders én de leerkrachten. Want daar zijn we allemaal inmiddels mondig genoeg voor. Dát is het tijdperk waarin we leven.

Op de dag ‘ONT-MOET ANDER ONDERWIJS 2019’ hoor je wat er leeft en speelt. Je kunt erover met anderen in gesprek gaan en ons samenwerkingsverband ‘Vrij Onderwijs’ steunen om te groeien tot een expertise- centrum om nieuwe onderwijs-initiatieven te versnellen.

De derde editie van deze ’ONT-MOET DAG’ is voor iedereen die ook voelt en ziet dat we het anders willen in het onderwijs. Het maakt daarbij niet uit of het over bekostigd of particulier onderwijs gaat, over scholen of over andere initiatieven met ontwikkelingsmogelijkheden voor kinderen en jongeren.

Meld je dan nu aan om ook deel te nemen aan de ‘ONT-MOET ANDER ONDERWIJS’ dag op zondag 3 november 2019 van 12:00 tot 17:00.

De locatie is de vergadercentrum ‘De Ruimte’ insingerstraat 39 in Soest.

De kosten voor de huur van de ruimte delen we tot een max. van € 20,– per persoon. De coöperatie staat garant voor het restbedrag.

HET PROGRAMMA

Pionieren in (vrij) onderwijs: hoe gaat dat en wat hebben we nodig?

13.00 uur            Welkom

Kennismaking met elkaar

Wie ben je? Wat brengt je hier/waar kom je op af?

13.30 uur            Korte presentatie van Vrij Onderwijs en het waarom van deze middag

13.40                   Janneke Sauer en Ingrid Busink vertellen waar ze tegenaan zijn gelopen bij het voorbereiden, oprichten, ontwikkelen (en zelfs weer moeten loslaten) van hun school en hoe ze nu toch verder gaan

14.00 uur            In gesprek over ieders schoolinitiatief: wat zijn je idealen, wat zijn je ervaringen, welke kinderen komen bij jou op school met welke vragen?  Wat loopt goed, wat loopt moeilijk?

15.30  uur           pauze

15.45 uur            Korte presentatie van waar we met Vrij Onderwijs mee bezig zijn en wat we verder willen ontwikkelen voor de scholen, leraren en ouders die lid zijn. We willen graag toetsen of we wat jullie betreft op de goede weg zitten. Ook door het volgende programma-onderdeel:

16.00 uur            Samen verzamelen van de opbrengsten van deze dag: waar lopen we tegenaan? Waar kunnen we ondersteuning gebruiken? Wat gaat heel goed? Wat kunnen we daarvan gebruiken in ons eigen initiatief? Wat zou de coöperatie kunnen betekenen? Etc.

16.45 uur            Afronding

17.00 uur            Einde

Napraten voor wie daar zin in heeft

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *